Familjerättsjurist

Din tonåring rekommenderar juristfirman Lena Sandberg som har stor erfarenhet av familjerätt och övriga juridiska frågor. Hos Lena får du personligt bemötande och engagemang. Ring för gratis telefonrådgivning. 08-22 12 00

Tjejzonen

”Jag vill inte ha någon hjälp, jag vill bara att någon lyssnar”
Sveriges största stödorganisation för tjejer startade 1998 och är idag en efterfrågad aktör i frågor som rör tjejers psykiska hälsa. Tjejzonens volontärer möter tjejerna i egenskap av medmänniskor.

Tonårsrum & Feng shui

Vad gör man när tonårsrummet är en enda kaos? Hur påverkar möblerna, färgerna, datorerna och allt annat i rummet din tonåring?

Ann Söderlund om att hitta harmoni i en stor familj

Kvinnor i dag har många järn i elden, vissa fler än andra. Ann Söderlund är journalist, programledare, författare, bloggare, krönikör och trebarnsmamma. För oss talar hon om hur hon hinner med.

Louise Hallin om familjerelationer i tonårshemmet

Louise Hallin, leg. psykoterapeut och leg. barnmorska med s pecialistutbildning inom barn- och ungdomspsykiatri delar med sig av sina bästa tips för en fungerande relation mellan dig och din tonåring.

Bor din tonåring kvar hemma och ska börja jobba?

Tonåringen har tagit studenten och nu ska han börja arbeta. Han kommer få en egen lön varje månad. Hur gör du nu? Ska han börja betala hemma och vad är i så fall rimligt att betala?

Datamissbruk

Hur hittar vi balans? När är det ett missbruk? Vad kan vi göra? Alla är i behov av bekräftelse. Vi vill känna oss behövda, viktiga, delaktiga och vi vill vara omtyckta.

 

Prestationskrav

Många börjar redan som unga att jaga efter uppmärksamhet genom att prestera.

För att våra tonåringar ska få en god självkänsla behöver vi berätta för dem vem de är.