Bli matsmart i tonårshushållet
Hjälp! Vad är det som händer!? Din son som nyss räckte dig till axlarna ränner iväg på längden och din dotter tränar helt plötsligt fem dagar i veckan.
Läs mer…

Så tar din tonåring tag i övervikten
Tonårsfetman ökar i Sverige. En studie från Karolinska institutet visar att tonåringar med fetma har lika hög risk…
Läs mer…

Tonåringen vill bli vegeterian!
Hur ska du hantera situationen när din tonåring kommer hem och säger att hon tänker sluta att äta kött?
Läs mer…

Lär er umgås genom maten
Ont om tid, många viljor eller kanske brist på inspiration? Många familjer har svårt att hitta en middagsrutin som funkar. Dintonåring har tagit hjälp av tv-kocken Alexander Nilsson för att hitta tillbaka till snabb, enkel och rolig matlagning.
Läs mer…


Ta hjälp av Mindfulness!
Det talas ofta om att leva i här och nu, inte i framtiden och inte i det förflutna, utan här och nu! Anna Björklund berättar här för oss hur…
Läs mer…

Skräck för att redovisa?
Har din tonåring ångest varje gång hon ska redovisa inför klassen? Finns det något du som förälder kan göra för att hjälpa?
Läs mer…

Betygshets & stress vanligt bland ungdomar
En ny undersökning från Bris visar att många ungdomar inte tror…
Läs mer…

 


Hur kan det vara att leva med sin dotters anorexi?
För några år sedan fick Saras dotter ätstörning och anorexi. Hennes dotter skulle precis fylla 15 år när Sara började ana något.
Läs mer…

Finnar!!
Varför får många tonåringar akne? Akne innefattar både finnar och pormaskar. När hudens talgkörtlar blir inflammerade får man finnar.Läs mer…
Leva med adhd som ung vuxen
Hur är det att få diagnosen adhd som ung vuxen? Dintonåring har träffat Carolina som berättar hur det var när hon fick beskedet vid 22 år gammal.
Läs mer…