Under sommaren riskerar många ungdomar att drabbas av depression och psykisk ohälsa när skolan och andra sociala aktiviteter försvinner.

Ensamheten som kan uppstå av sommarledighet­ riskerar att kraftigt försämra situationen för många ungdomar.

Vi kan läsa i Suicide Zeros senaste rapport att 160 ungdomar dör varje år genom självmord eller misstänkt självmord, alltså tre personer varje vecka!

Vi vill varmt rekommendera ungdomscoaching under sommaren. Våra ungdomar behöver hjälp tidigt som en förebyggande åtgärd.

Att föräldrar/vuxna har tid att se och lyssna till sina barn är helt avgörande för barnets och den ungas självkänsla. Många föräldrar kanske får mer tid för sina barn under sommaren och det är bra. För snabbare hjälp behöver vi vara fler som finns där för din tonåring. Ungdomscoaching på sommaren kan vara livsnödvändigt! och många ungdomar tycker det är jättebra!

Vi föreslår att ni bokar en tid hos en ungdomscoach under sommaren. Vi finns på plats i Vasastan, Stockholm och i Österskär i Åkersberga. Det har visat sig att samtal via tex Skype fungerar alldeles utmärkt. Ring eller skicka ett sms till Anna-Lena på 076-8481920 för en första kontakt, så ser vi vad som fungerar bäst för just dig eller din tonåring. Eller skicka ett meddelande här så kontaktar vi dig.

Hit kan du vända dig om du har självmordstankar:

  • Jourhavande präst, alla dagar 21-06.
  • Ring 112 och fråga efter jourhavande präst.
  • Nationella hjälplinjen, tel 0771 22 00 60.
  • Bris, tel 116 11.
  • Självmordslinjen tel 90 101